Informatie Massage

Ik heb de Thaise massage, drukpuntmassage, in Thailand geleerd, aan de ‘Thai Massage School of Chiang Mai’ en ben daar ook gecertificeerd. De filosofie achter de Thaise massage is deels gebaseerd op de elementen, waaruit het lichaam is samengesteld en deels op de overtuiging dat gezondheid en het welbevinden van een mens mede afhangt van het al of niet in balans zijn van de energie, die door de energiebanen, de meridianen, stroomt. Een filosofie, die we terug vinden in de Chinese Geneeskunde.

Een massage is een weldaad voor het lichaam. Door de druk op de energiebanen kunnen blokkades oplossen. De energie gaat weer beter stromen. Spierspanning vermindert en maakt plaats voor ontspanning. Door meerdere behandelingen kan de ontspanning dieper doordringen en maakt weerstand plaats voor acceptatie. Het denken komt tot rust. Het is in deze stilte dat healing plaatsvindt.

Lichaamsmassage
Hierbij kunnen de kleren ook aan blijven. Je kunt kiezen voor een massage van 1 uur of van 1,5 uur.

Voetreflexmassage
Onze organen en delen van het lichaam corresponderen niet alleen met ons oor, maar ook met zones op onze voet. Door massage van deze zones kunnen de organen en delen van het lichaam behandeld worden en in balans worden gebracht. Je kunt voetreflexmassage afzonderlijk ontvangen of als aanvulling op een andere behandeling.

Je kunt kiezen voor een massage van 45 minuten, 60 min, 75 minuten 0f 90 minuten
of voor een stoelmassage van 30 minuten.

Stoelmassage
Bij een stoelmassage wordt het bovenlichaam gemasseerd. Bij klachten aan m.n. hoofd, nek of schouders kan stoelmassage uitkomst bieden. Deze heeft niet alleen een positieve invloed op het bovenlichaam, maar zal ook doorwerken op de rest van het lichaam. Een stoelmassage duurt een half uur.

Er zijn omstandigheden, waarbij ik iemand niet kan masseren, zoals bij acute koorts, besmettelijke ziekte, ernstige huidproblemen, pijn, blessures e.d. In dat geval kan ik een healing of een acupunctuurbehandeling geven.