Informatie Massage

Ik heb de Thaise massage, drukpuntmassage, in Thailand geleerd, aan de ‘Thai Massage School of Chiang Mai’ en ben daar ook gecertificeerd. De filosofie achter de Thaise massage is deels gebaseerd op de elementen, waaruit het lichaam is samengesteld en deels op de overtuiging dat gezondheid en het welbevinden van een mens mede afhangt van het al of niet in balans zijn van de energie, die door de energiebanen, de meridianen, stroomt. Een filosofie, die we terug vinden in de Chinese Geneeskunde.

Een massage is een weldaad voor het lichaam. Door druk uit te oefenen op de energiebanen, kunnen blokkades oplossen. De energie gaat weer beter stromen. Spierspanning vermindert en maakt plaats voor ontspanning;  weerstand kan plaats maken voor acceptatie. Het denken komt tot rust. Het is in deze stilte dat healing plaatsvindt.

Lichaamsmassage
Al of niet met kleren aan.

Voetreflexmassage
Onze organen en delen van het lichaam corresponderen niet alleen met ons oor, maar ook met zones op onze voet. Door massage van deze zones kunnen de organen en delen van het lichaam behandeld worden en in balans worden gebracht.

Stoelmassage
Bij een stoelmassage wordt het bovenlichaam gemasseerd. Bij klachten aan m.n. hoofd, nek of schouders kan stoelmassage uitkomst bieden. Deze heeft niet alleen een positieve invloed op het bovenlichaam, maar zal ook doorwerken op de rest van het lichaam. Een stoelmassage duurt een half uur.

Er zijn omstandigheden, waarbij er geen massage gegeven kan worden, zoals bij koorts, besmettelijke ziekte, ernstige huidproblemen, pijn, blessures e.d. In dat geval kan een healing of een acupunctuurbehandeling gegeven worden.